Saturday, March 17, 2012

0

Keluarga Terbesar Albino Di India

 • Saturday, March 17, 2012
 • Rahman Hatim
 • Share
 • Keluarga pullan dari India akan memasuki Buku Rekod Guinness kerana ia mempunyai keluarga Albino terbesar di dunia. Penghidap albinisme menjejaskan kira-kira 1 dalam 17,000 orang, tetapi ia adalah peristiwa yang unik yang ada keluarga yang jumlah sepuluh orang semua sepuluh orang tersebut albino,Keadaan ini jarang berlaku. Beberapa bulan yang lalu, terdapat satu  keluarga di India mengalami keadaan yang jarang berlaku dipanggil Sindrom werewolf.

  Berusia 50 tahun Roseturai Pullan Delhi, India albino. Jadi walaupun dia India, kulitnya putih terang, rambut putih, kening beliau adalah putih, dan matanya hampir merah. Beliau berkahwin dengan albino lain India, berusia 45 tahun Mani Pullan. Mereka mempunyai anak. Dan semua enam anak-anak mereka adalah albino.Salah satu anak-anak perempuan mereka berkahwin dengan India albino lain. Mereka mempunyai anak dua tahun yang juga albino. Jadi, secara keseluruhan,kesemua sepuluh orang albinos dalam keluarganya. Dan itu adalah satu rekod. Guinness Book Of Records dalam proses mengesahkan mereka sebagai keluarga albino terbesar di dunia.

  Keluarga Pullans tinggal di flat satu bilik tidur di Delhi dan disebabkan kulit yang luar biasa saksama sering dipanggil "angrez" (yang bermaksud "Bahasa Inggeris") oleh jiran-jiran mereka.

  "Ia adalah sukar untuk bagi yang menjadi albino. Saya tidak dapat mencari pekerjaan, jadi saya menjual telur, tetapi itu tidak cukup untuk memenuhi keperluan keluarga yang besar, "katanya. Ia juga sukar untuk mereka kerana mereka tidak boleh tinggal di bawah matahari untuk masa yang lama dan mereka semua mempunyai kehidupan yang miskin, yang merupakan kesan sampingan albino. Walau bagaimanapun, Pullans menikmati kehidupan mereka dan berharap kepada pengiktirafan global sebagai keluarga unik daripada Guinness Book Of Records.

  Antara gambar-gambar keluarga Pullan Keluarga Albino Terbesar di Dunia.  Do you like this story?

      
      

  Post a Comment

  Free Auto Malaysia Backlinks My Ping in TotalPing.com