Monday, July 25, 2011

0

Sultan Cemar Duli Kutip Sampah

 • Monday, July 25, 2011
 • Rahman Hatim
 • Share
 • SULTAN Muhammad turun  padang membersihkan kawasan Pantai Tujoh,  Tumpat sempena Majlis Gotong-Royong dan Ramah Mesra semalam. 

  TUMPAT - Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V semalam mencemar duli mengutip sampah bagi menunjukkan contoh kepada rakyat di negeri ini supaya mementingkan kebersihan persekitaran.


  Baginda yang kelihatan selesa mengenakan baju T, berseluar trek dan topi tanpa segan silu bersama-sama dengan 1,000 orang rakyat mengutip sampah sarap selama dua jam di Pantai Sri Tujoh di sini.


  Majlis tersebut yang bermula pukul 10.30 pagi diadakan di situ kerana Pantai Sri Tujoh adalah antara destinasi tumpuan orang ramai dan pelancong.


  "Beta dapati masjid tidak dibersihkan, tandas tidak dicuci, ini tidak sepatutnya berlaku sebab kebersihan adalah sebahagian daripada iman,'' titah baginda kepada pemberita selepas majlis anjuran Pertubuhan Kerabat D'Raja Al-Muhammadi itu berakhir.


  Program itu adalah yang pertama seumpamanya melibatkan pihak istana dengan matlamat untuk merapatkan hubungan antara institusi diraja dengan rakyat.  p/s  Program Bersih Alam sekitar la...... namun aku kagum sikap sultan yg sentiasa merendah diri turun bersama rakyat !    Takbir.....Allahuakbar !

  Do you like this story?

      
      

  Post a Comment

  Free Auto Malaysia Backlinks My Ping in TotalPing.com