Monday, November 19, 2012

0

GMT Bukan Di Greenwich, Tapi Di Ka’bah

 • Monday, November 19, 2012
 • Rahman Hatim
 • Share


 • GMT Bukan Di Greenwich, Tapi Di Ka’bah

  Astronout Neil Amstrong telah membuktikan bahawa kota Mekah adalah pusat dari Planet Bumi. Fakta ini telah di diteliti melalui sebuah kajian Ilmiah. Ketika Neil Amstrong untuk pertama kalinya melakukan perjalanan ke luar angkasa dan mengambil gambar Bumi, dia berkata: “Bumi terapung di kawasan yang sangat gelap, siapa yang mengapungkannya?”

  Para Astronout telah menemukan bahawa Bumi ini mengeluarkan satu radiasi, secara rasmi mereka mengumumkannya di Internet, tetapi sayangnya 21 hari kemudian website tersebut ditutup sepertinya ada masalah tersembunyi di balik penghapusan website tersebut.Setelah melakukan penelitian lebih lanjut, ternyata radiasi tersebut berpusat di kota Mekah, tepatnya berasal dari Ka’bah. Yang mengejutkan adalah radiasi tersebut bersifat infinite (tidak berhujung), ini terbukti ketika mereka mengambil foto planet Mars, radiasi tersebut masih tetap bergerak terus. Para peneliti Muslim mempercayai bahawa radiasi ini memiliki karakternya sendiri dan menghubungkan antara Ka’bah di Bumi dengan Ka’bah di alam akhirat.
  Di tengah-tengah antara kutub utara dan kutub selatan, ada suatu area yang bernama ‘Zero Magnetism Area’, artinya adalah apabila kita mengeluarkan kompas di area tersebut, maka jarum kompas tersebut tidak akan bergerak sama sekali kerana daya tarik yang sama besarnya antara kedua kutub.

  Itulah sebabnya kenapa jika seseorang tinggal di Mekah, maka ia akan hidup lebih lama, lebih sihat, dan tidak banyak dipengaruhi oleh banyak kekuatan graviti. Oleh sebab itu lah ketika kita mengelilingi Ka’bah, maka seakan-akan diri kita di isi oleh suatu tenaga misteri dan ini adalah fakta yang telah dibuktikan secara ilmiah.

  Penelitian lainnya mengungkapkan bahawa batu Hajar Aswad merupakan batu tertua di dunia dan juga mampu mengapung di air. Di sebuah muzium di negara Inggeris, ada tiga buah potongan batu tersebut (dari Ka’bah) dan pihak muzium juga mengatakan bahawa bongkahan batu-batu tersebut bukan berasal dari sistem suria kita.

  Dalam salah satu sabdanya, Rasulullah SAW bersabda, “Hajar Aswad itu diturunkan dari syurga, warnanya lebih putih daripada susu, dan dosa-dosa anak cucu Adamlah yang menjadikannya hitam.” (Jami Al-Tirmidzi Al-Hajj 877)
  Do you like this story?

      
      

  Post a Comment

  Free Auto Malaysia Backlinks My Ping in TotalPing.com