Saturday, October 1, 2011

0

Edisi Khas Kereta Mercedes Benz

 • Saturday, October 1, 2011
 • Rahman Hatim
 • Share
 • Edisi Khas kereta Mercedez Benz, Mercedes,pembuat kereta Jerman yang terkenal mempunyai kereta eksklusif yang begitu banyak, mereka akan cukup responsif untuk mewujudkan edisi terhad dan eksklusif kereta mereka untuk pelanggan elit mereka. Dalam senarai ini, anda boleh menemui 12 kereta edisi khas Mercedes Benz yang paling eksotik.

  1) 1937 Mercedes 540K
  Daripada 406 buah yang pernah dihasilkan, hanya 3 buah yg masih berfungsi dan kekal hari ini. Mula-mula dimasukkan ke dalam pengeluaran pada tahun 1936, kereta ini mempunyai enjin 8 silinder yang boleh memberi 180 HP anjakan, dan kelajuan tertinggi 160 km / ph. Masa yang diambil untuk sampai dari 0-100 km / ph adalah 16,4 saat pada sistem transmisi manual 4 kelajuan. Kereta itu telah bertukar tangan dengan pemilik yang terkenal di benua yang berbeza, termasuk Bernie Ecclestone yang telah membeli kenderaan untuk $ 8,25 juta pada tahun 2007. Memandangkan nilai itu, ia menjadi Mercedes paling mahal dijual pada lelongan apabila ia pergi di bawah tukul awal tahun ini.
   
  2) Maybach Edition 125
   
  Apabila Mercedes menyambut ulang tahun ke-125 baru-baru ini, ia memperkenalkan satu siri khas utama kereta , Maybach yang memaparkan perincian kristal Swarovski yang terkenal di kawasan pedalaman. Pusat tempat letak tangan belakang LED berlampu dan laser logo berukir daripada Maybach, kompartemen mempunyai tandatangan Wilhelm Maybach dijahit pada suis pembukaan, kain pelapis kulit hitam dengan lapisan berwarna perak, bersama-sama dengan hiasan karbon di pelbagai tempat . Pada luaran kereta ini memaparkan cat hitam Tahiti dan Patagonia perak , lampu LED , depan gril direka semula dan roda 19 inci.

  3) Mercedes G55 AMG
    
  Mercedes ini adalah dicipta sebagai kenderaan pengiring untuk keluarga diraja Abu Dhabi. Enjin SUV ini adalah 5.5 V8 liter mampu menyampaikan 620 HP, bersama-sama dengan tambahan seperti berkaliber khas 8-piston dalam brek roda depan 4 omboh brek roda belakang, 22-inci aloi rims. Badan memaparkan beberapa komponen dalam serat karbon bersama-sama dengan 8 lampu kabus untuk mengekalkan penglihatan pada waktu malam berhampiran pencuci mulut. 


  4) Mercedes Benz C63 AMG gold plated


  5) Mercedes Benz diamond covered SL
  Untuk mendapat perhatian orang ke arah kereta anda, salah satu kaedah boleh overdoing exteriors kereta anda.hehe, Badan kereta yang telah dihiasi dengan berlian, dan juga yang diketengahkan krom selesai roda aloi.alaaa....buat apa tmpal belian kat kereta,lpas tuh pandu kereta nih laju2,trcabut la belian tuh....

  6) Mercedes SLR Mc’Laren Stirling Moss
   
  Diperkenalkan sebagai sebahagian daripada siri edisi terhad 75 unit, kenderaan ini menampilkan  tona merah dan hitam di bahagian-bahagian trtentu kereta itu, yang paling menonjol ialah kerusi dan papan pemuka. Gunting brek pada 19-inch roda aloi Stirling Moss berwarna merah, yang mungkin akan disenyapkan di sebalik roda. Enjin versi V8 diesel, yang boleh mengambil kereta dari 0-100 km / ph dalam tempoh hanya 3.5 saat dan boleh pergi sehingga 350 km / ph pada kapasiti penuh. 
   
  7) Mercedes SL65 AMG C25 royale
    
  8) Maybach 57 Project Kahn

   9) Mercedes 1965 Pullman Popemobile

  10) Mercedes Benz 1970 SWB600 limousine

  11) Mercedes Benz 2006 Brabus S320 CDI
  Siri edisi terhad ini telah dicipta dengan model 320 S Mercedes, yang telah terkenal V12 Common Rail Diesel Engine, yang mempunyai 730 HP anjakan pada 5100 rpm. Ia mengambil masa hanya 4,0 saat untuk mencapai 0-100 km / ms, dan mempunyai kelajuan tertinggi 340 km / ph, meletakkannya di dalam liga sedan mewah perlumbaan. Ia ditadbir oleh penghantaran 5 kelajuan, secara automatik. Penambahan kereta termasuk pilihan untuk roda aloi saiz yang berlainan antara dari 17 inci ke 21 inci, bergantung kepada pilihan pelanggan. Ia juga termasuk lampu LED pada apron belakang, dan sisi yang boleh diaktifkan dari dalam kereta atau melalui kekunci kawalan jauh kereta. Sebagai sebahagian daripada pakej keselamatan, gandar depan kaliber aluminium 12-omboh dan belakang mempunyai kaliber 8-omboh untuk memastikan bahawa tekanan berbuka sentiasa dikekalkan semasa dalam keadaan kecemasan, terutamanya pada kelajuan yang tinggi.
   
   
  12) Maybach 57S custom made for Samuel Jackson

   


  Do you like this story?

      
      

  Post a Comment

  Free Auto Malaysia Backlinks My Ping in TotalPing.com