Tuesday, October 11, 2011

0

Cara Nak Hilangkan Jerawat

  • Tuesday, October 11, 2011
  • Rahman Hatim
  • Share

  • CARA 1
    Bahan :
    Putih tlur 2 biji, tisu muka

    Cara :
    Potong(Kerat) tisu muka dalam saiz kcik ( lebar 3 jari, ok kot)
    Lumurkan putih telur pada muka, tmpekkn tisu kcik tu, wat byk lpis
    ( 3-4 lpis )keseluruh muka, ( mcm topeng muka ianya akn jdi..)
    lepas tuh tidur,haha,Esokkannya topeng tu akan tertanggal dari muka U akan nampak dalam topeng tu akan terlekat sel2 kulit mati, dan kalau kat bhagian hidung tu akan lekat black head & whitehead kt situ..

    Buatlah 2-3 kli smnggu, pling elok slang shari..

    Hasil:
    Kulit akn halus mulus..
    Kesan parut jerawat yang hitam2 tu akn kurag..
    Minyak kat muka pun akan kurang..
    Kalau u jenis yang suka pkai make up ( foundation base ),
    u akan rasa lain, struktur make up tu nmpak lebih rata dari sebelum ni..

    CARA 2 :
    Ambil Oat ( lbih kurang suku cawan atau lbih )
    bancuhkan degan putih telur gak
    lepas tu baru tmpek kat muka
    cara yg sama gak, guna tisu muka lapiskan kat muka
    lepas tuh tidur,
    esokannya topeng akn terbukak

    Hasil:
    Lagi brkesan nak hilangkan parut jerwat yang hitam/baru

    Kalu rajin buat, Jerawat pun malas dah nak naik..

    Semoga Berjaya...




    Do you like this story?

        
        

    Post a Comment

    Free Auto Malaysia Backlinks My Ping in TotalPing.com