Monday, October 31, 2011

10

Bila Di Tag

  • Monday, October 31, 2011
  • Rahman Hatim
  • Hari ke hari internet buat hal,susah nk update blog...
    hari ni baru dapat sambung internet,perkara pertama yang aku lakukan bila internet dapat
    sambung,log in blogger,haha....

    hari ini ada kerja sikit nk buat,,sbb aku di tag oleh sesorang wanita yang bernama Cik Pelangi,
    aku diajak untuk bermain Tag-Mentag,haha....

    game yang aku nk main nih bukannya susah sngt,senang je,
    tapi bila nk jawab soklan,mampuih,hemtam je la...

    game ni senang je,bila kita di tag oleh orang tuh,
    kita kena tag orang lain pulak,haha,untuk mengeratkan hubungan silaturahim
    diantara blogger.

    1.mcm ni peraturannya(rules): 

    1.You must post these rules.
    2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
    3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
    4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
    5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
    6. No tag back!

    understand?
    klau tak faham,bukak google translate,translate kat situ,haha....

    2. ok yang nih 11 perkara tntang aku
    • aku seorang lelaki,diberi nama rahman hatim
    • tinggal kat malaysia,duduk kat kelantan
    • masih belajar
    • umur 19
    • suka lepak malam-malam kat RnR
    • suka tngok perkara yang pelik2,sbb tuh blog nih bnyak benda yg plik2
    • suka bawak kereta slow2.
    • suka main game BOLA
    • suka tngok BOLA
    • tolong mak basuh pinggan,bersih rumah,jemur baju.
    • dan last, skali,suka berblogging.
    3.Soklan2 yang tak berapa Maut daripada Cik Pelangi,ermm...

    1.bilakah saat paling bahgia dalam idup?.
    >bila dating ngan Ehem2...

    2. buah yang palng ske?
    >buah tembikai susu,sdapnyee...

    3. antara movie gan karoeke mane lagi layan? kenape?
    >semestinya movie,bila puas,x thu nk buat apa,boleh layan movie...

    4. saiz kasut? hee! :p
    >11,xla besar sngt...

    5. jenama syampu yg anda pkai?...
    >x pakai syampu

    6. pelakon yg plng minat luar negara/ dlm negara ? kenape?
    >luar negara,Stephen Chow,dalam negara Zizan

    7.makanan kegemaran?
    >nasi sayur lemak ikan goreng + budu

    8. hobi anda?.
    >main komputer

    9.  warna baju yg sedang pkai?
    >putih...haha

    10. subjek waktu sekolah ren. yg plng anda minat?.
    >B. Melayu

    11. pena korek idung?
    >penah,dalam sehari dua 20 kali korek,hahaha....




    4.Ni soalannya,haha:

    1. 21+2 = ?
    2. makanan apa yg anda suka?
    3. apakah hobi anda?
    4. apakah cita-cita anda?
    5. dalam satu hari berapa jam tngok tv?
    6. mainan apa yg paling best dalam FB?
    7. dalam sehari,berapakah entri yg kamu post dalam blog?
    8. berapa kali anda pegang handfone anda dalam masa satu jam?
    9. siapakah Perdana Menteri kita yang pertama?
    10. negara merdeka pada tahun bila? 
    11. berapakah negeri  di malaysia.
    harap2 soklan ni korang dapat jwb,hehe.....

    5.Sesi tag-mentag orang:
    haha,jangan marah yee...




    Saturday, October 29, 2011

    14

    Telur direbus Air kencing: Makanan Istimewa Cina

  • Saturday, October 29, 2011
  • Rahman Hatim
  • Bau yang pelik tetapi biasa diserapkan ke udara di Dongyang City of Provinsi Zhejiang China, sebagai penduduk tempatan bermulanya musim makan "telur dara." Ia adalah bau air kencing, kerana "telur dara" sebenarnya telur yang direbus dalam air kencing kanak-kanak lelaki dara. Perkataan tempatan Tongzi Dan yang diterjemahkan kepada "telur budak".

    Proses untuk membuat Tongzi Dan didih telur di dalam air kencing. Selepas di didih dalam air kencing dibawa untuk mengukus, telur dikeluarkan, cengkerang telur retak dan telur diletakkan kembali ke dalam air kencing untuk menyerap rasa.
    Penduduk Dongyang suka. "Ia begitu lazat  saya makan 10 biji telur sehari," kata seorang wanita yang berpindah ke Dongyang beberapa tahun lalu Walau bagaimanapun, tidak semua orang Dongyang minat telur tersebut. Seorang penduduk tempatan, berkata dia tidak pernah merasai "telur dara." "Saya tidak boleh tahan bau yang amat menyeksakan."

    Air kencing dikumpul dari sekolah rendah tempatan. Baldi plastik diletakkan di luar bilik darjah mereka dan kanak-kanak lelaki diarah untuk kencing ke dalam mereka. Baldi yang kemudiannya dikumpul dan digunakan untuk membuat makanan istimewa. Bagi sebahagian besar, amalan ini diterima di seluruh sekolah rendah di Dongyang dan guru mengingatkan kanak2 tidak menggunakan baldi jika mereka sakit.

    Penduduk tempatan percaya bahawa telur mempunyai nilai perubatan. Air kencing mengandungi sejenis kristal yang boleh "mengurangkan haba dalaman badan manusia" dan menghentikan pendarahan. Tetapi Huang Jian, ketua doktor urologi Jinhua Central Hospital, berkata bahawa tidak terdapat apa-apa yang baik untuk kesihatan manusia yang boleh didapati di dalam air kencing. "Lagipun, ia adalah bahan buangan daripada badan," katanya.


     







    Friday, October 28, 2011

    0

    Muzium Kereta Lama

  • Friday, October 28, 2011
  • Rahman Hatim
  • Gambar lama yang menakjubkan scapyard, kereta yang berkarat vintage ini ditangkap gmbarnya ketika waktu senja. Muzium kereta lama(vintage) ini terletak di Chernousova, Rusia.



















    Thursday, October 27, 2011

    0

    Wanita Berusia 77 Tahun Bertarung Dengan Perogol Di Brooklyn

  • Thursday, October 27, 2011
  • Rahman Hatim
  • Polis memburu seorang lelaki yang cuba merogol seorang wanita berusia 77 tahun di Brooklyn Rabu lalu dan rakaman kamera CCTV menunjukkan suspek tersebut sedang menbetulkan seluarnya.

    Suspek berjalan masuk ke dalam bangunan Bedford-Stuyvesant di mana mangsa bekerja dan menyerang sejurus selepas tengah hari.Tetapi wanita itu berjaya untuk menangkis penyerang tersebut dan berjaya melarikan diri.
     
    Polis menyifatkan suspek sudah banyak melakukan jenayah tersebut,suspek berusia lingkungan 20-an, ketinggian kira-kira 5-kaki-8 dan 170 pound. Dia memakai seluar jeans biru, topi besbol hitam dan biru dan baju putih di sebalik jaket hitam.

    Pegawai polis berkata,para penyiasat percaya suspek ini bertanggungjawab untuk rentetan lebih puluhan kali serangan seks di Brooklyn sejak beberapa bulan yang lalu.


    Wednesday, October 26, 2011

    1

    Cano Cristales: Sungai Lima Warna

  • Wednesday, October 26, 2011
  • Rahman Hatim

  • Cristales Cano sungai Colombia yang terletak di Sierra de la Macarena. Dalam banyak-banyak tahun, Cano Cristales adalah sungai yang berbeza daripada mana-mana sungai yang lain. Walaubagaimanapun, bagi tempoh masa yang singkat setiap tahun akan berlaku transformasi yang menakjubkan ia menghasilkan letupan warna bunga dalam sungai yang amat cantik sekali .

    Dalam jangka masa pendek antara musim lembab(basah) dan kering, paras air turun,cukup untuk matahari memanaskan lumut dan alga di bahagian bawah sungai, dan kehangatan ini membawa kepada pertumbuhan letupan bunga. Suatu spesies loji yang unik,garisan lantai sungai yang dipanggil Macarenia clavigera akan bertukar merah . Ia diimbangi oleh splotches pasir kuning dan hijau, air biru, dan di antara seribu warna. Ini hanya berlaku untuk tempoh yang singkat, beberapa minggu dari bulan September hingga November.
    Cano Cristales dipanggil sungai lima warna(the river of five colors) ataupun sungai yang paling cantik di dunia.Cano Cristales terletak di kawasan yang jauh . Laman ini telah ditutup untuk pelancong selama beberapa tahun kerana aktiviti pengganas di rantau ini dan dengan kebimbangan mengenai kesan alam sekitarnya. Ia telah dibuka semula kepada pengunjung pada tahun 2009, dan pada hari ini terdapat beberapa Agensi Pelancong Colombia yang akan terbangkan pelancong secara langsung ke La Macarena. Dari situ, ia mempunyai perjalanan yang pendek untuk sampai ke "Serrania de la Macarena," Taman Negara di mana Cano Cristales terletak.















    Tuesday, October 25, 2011

    2

    Aerosmith, Steven Tyler Kehilangan 2 Gigi Di Hotel Paraguay

  • Tuesday, October 25, 2011
  • Rahman Hatim
  • Steven Tyler membuat persembahan iHeartRadio Music Festival di
    MGM Grand Garden  Arena pada 24 Sept, 2011 di Las Vegas.


    Asuncion, Paraguay - Penganjur berkata sebuah konsert Aerosmith di Paraguay akan ditangguhkan pada suatu hari selepas penyanyi Steven Tyler terjatuh di bilik mandi hotel beliau, terkena mukanya dan kehilangan dua gigi.

    Antunez berkata ia pertama kali Aerosmith telah dimainkan di Paraguay dan penganjur berkata dijangka lebih daripada 50,000 orang akan menghadiri konsert itu.Antunez berkata Tyler telah dirawat di sebuah hospital tempatan untuk luka di mukanya dan menerima dua implan gigi untuk gigi patah.


    2

    Kembar Yang Luar Biasa

  • Rahman Hatim




  • pasangan kembar yang paling luar biasa di dunia, kembar bermakna penampilan fizikal yang sama, terdapat begitu ramai kembar di dunia yang mempunyai banyak persamaan terhadap setiap kembar. Biasanya mereka mempunyai penampilan fizikal yang serupa.


    Jadi,korang rasa kenapa pasangan kembar ini dipanggil pasangan kembar yang paling luar biasa?  adakah pasangan kembar yang paling kaya, paling berat, paling tua, yang paling rendah dan tertinggi? jom kita saksikan sama-sama.


    1.Kembar Yang Paling Berat
    Billy Leon McCrary dan Benny Loyd McCrary dikenali sebagai pasangan kembar yang paling berat dalam sejarah dunia. Kedua-duanya lahir pada Disember 7, 1946, Billy meninggal dunia pada 14 Julai, 1979 disebabkan kecederaan tersalah membuat lagak ngeri, manakala Benny meninggal dunia pada 26 Mac, 2001.


    Billy mempunyai berat badan 743 paun manakala Benny adalah 723 paun. Dalam tahun 70-an, pasangan kembar ini mengembara di seluruh dunia sebagai rakan kongsi pasukan gusti tag. Mereka menggelar diri mereka pasangan kembar McGuire kerana pengacara di negara-negara asing mempunyai kesukaran untuk menyebut McCrary. Mereka juga terkenal dengan aksi basikal mini mereka.(basikal mini,x sempat naik dah hancur basikal)


    2. Kembar Tertinggi
    James Lanier dan Michael Lanier dikenali sebagai pasangan kembar sama yang tertinggi di dunia dengan ketinggian 7 6". Kedua-duanya pemain bola bakul(basketball) yang terbaik dan mewakili untuk kolej masing-masing.


    3. Kembar Tertua
    Pasangan kembar tertua di dunia Qiao Junior dan Senior Qiao dilahirkan pada 18 Jun, tahun 1905, di Weifang City, Provinsi Shandong timur China.


    4. Kembar Paling Kaya
    Pada usia 20 Mary Kate & Ashley Olsen pasangan kembar terkaya di dunia dengan mempengerusikan pusat borong barangan hiburan. Ditubuhkan pada tahun 1993, ia menjual $ 1 bilion nilai barangan di seluruh dunia setahun.




    5. kembar Terpendek
    John Rice dan Greg Beras dikenali sebagai pasangan kembar dunia terpendek dengan ketinggian "2'10. pasangan adik-beradik Rice dilahirkan pada 3 Disember, 1951 di West Palm Beach, Florida.





    Monday, October 24, 2011

    8

    Orang Ramai Beratur Untuk Melihat Mayat Gaddafi

  • Monday, October 24, 2011
  • Rahman Hatim
  • Berpuluh-puluh orang yang berbaris untuk melihat Gaddafi.

    "kerajaan sudah tentu tidak sesuai dengan realiti yang telah kita lihat di atas tanah," kata Peter Bouckaert Human Rights Watch, yang telah menyiasat tangkapan Gaddafi di kampungnya di Sirte. Amnesty International telah memberi amaran bahawa pembunuhan itu boleh menjadi satu jenayah perang.

    Kecelaruan atas kematian Gaddafi berlaku sebagaimana NATO mengumumkan bahawa misi ketenteraan akan berakhir OKTOBER 31.

    "Saya sangat berbangga dengan apa yang telah kita capai, bersama-sama dengan rakan-rakan kami," Ketua Setiausaha Anders Fogh Rasmussen berkata di Brussels.

    Tetapi di Libya, kematian Gaddafi telah menyusahkan untuk kerajaan interim.

    Pegawai-pegawai kanan bertemu untuk mempertimbangkan permintaan untuk penyiasatan dan memikirkan bagaimana untuk mengebumikan Gaddafi dan merahsiakan kuburnya supaya tidak akan menjadi tempat ziarah. Tubuhnya disimpan pada hari Jumaat ini di dalam bilik peti sejuk yang biasanya digunakan sebagaimana loker daging di Misurata.


    Berikut adalah gambar mayat gaddafi :

















    Free Auto Malaysia Backlinks My Ping in TotalPing.com