Thursday, June 30, 2011

0

Agak-agak arr

  • Thursday, June 30, 2011
  • Rahman Hatim
  • Dulu air suam free je,skarang dah naik harga,jadi 20sen...
    skarang nih,bukan air suam je yg naik harga,korang tngok kat bawah nih
    babi betul,nk basuh tngan pun kena bayar...
    agak2 rr wei...

    Wednesday, June 29, 2011

    2

    NAK TAU CALON ISTERI YANG BEST?

  • Wednesday, June 29, 2011
  • Rahman Hatim

  • Ada tiga nasihat dari datuk saya mengenai cara memilih calon isteri:

    1. Jangan mencari isteri seorang peniaga, kerana bimbang kebiasaan peniagaannya akan terbawa-bawa sampai malam pengantin, nanti dia akan selalu cakap "Mahu yang macam ini tak mahu yang macam tu!"

    2. Jangan mencari isteri seorang jururawat, kerana bimbang kebiasaan di hospital akan terbawa-bawa sampai malam pengantin, nanti dia akan banyak mengatur dan selalu cakap "Awas jangan banyak gerak, jangan turun dulu !"

    3. Tapi carilah istri seorang cikgu tadika, kebiasaan di sekolahnya akan terbawa-bawa sampai malam pengantin, paling tidak dia akan cakap "Awas hati-hati, depan luruskan, baguus, ayuh ulangi lagi, pintaarrr...!"
    0

    Akibat Pergaulan Bebas

  • Rahman Hatim
  • lalala...lets hookup

     jgn la, geli...gatal la lu...

     guess what? I'm......................















     PREGNANT...
    HAHAHA
    0

    Ciri-ciri Lelaki Idaman Wanita

  • Rahman Hatim
  •  Khas untuk Lelaki Sahaja,klau yg perempuan pun nk baca gak,lantak kau la...



    Lelaki tulen.
    Tahu hakikat yang dia dijadikan sebagai lelaki dan dari itu bersifat sebagai lelaki dan tidak bertingkah laku hingga terkeluar dari kategori lelaki Lelaki yang berharga. Lelaki yang tidak cemburu buta kerana lelaki yang cemburu itu lemah dan cemburu itu melambangkan bahawa dirinya tidak berharga.


    Lelaki yang teguh jiwa.
    Tidak mudah mengalirkan air mata. Bila lelaki menangis, maka harga dirinya hilang kerana air mata adalah perhiasan hati wanita.
    Lelaki yang sederhana.
    Tidak meninggi diri dan tidak pula terlalu merendah diri.


    Lelaki yang cantik.
    Wanita menganggap kecantikan lelaki berada pada perangainya dan kebersihan hatinya.


    Lelaki yang punya pendirian.
    Lelaki yang berpegang teguh pada kata-katanya dan menunaikan janji bila berjanji.


    Lelaki yang kemas bersih.
    Menjaga kebersihan serta berdandan tetapi tidak secara berlebihan. Pakaiannya kemas dan tidak nampak canggung.


    Lelaki yang cerdik.
    Cepat faham apa yang dikehendaki oleh wanita tanpa perlu disebutkan.


    Lelaki yang cekap.
    Segera memberikan kepada wanita apa yang dihajati tanpa perlu diminta terlebih dahulu.


    Lelaki yang bijak.
    Tidak suka bercerita tentang kelebihan atau ketampanan dirinya.


    Lelaki yang tabah.
    Tidak mudah hilang akal bila menghadapi masalah dan tidak bingung atau kalut bila menghadapi suasana menekan, kesuntukan masa, atau cemas.


    Lelaki yang berwawasan.
    Tidak melakukan sesuatu tanpa merancang. Objketif dan cekal dalam mengejar cita-citanya. Masa digunakan untuk perkara yang produktif.


    Lelaki yang baik.
    Tidak suka hidup berfoya. Taat kepada suruhan agama. Tidak berjudi, berzina atau minum arak.
    Lelaki yang sopan.
    Tahu menghormati orang tua serta pandai mengambil hati.
    Lelaki yang mengasihi.
    Walaupun mungkin dia tidak menyatakan kasihnya pada wanita itu. Suatu masa, wanita berharap lelaki ini akan meluahkan perasaan kasihnya itu.
    Lelaki yang ceria.
    Boleh berjenaka dan berkongsi cerita. Tidak selalu sugul dan berkerut-kerut dahinya

    Sunday, June 26, 2011

    0

    Tutorial Cara Untuk Membuka Laman Web Yang Disekat

  • Sunday, June 26, 2011
  • Rahman Hatim
  • Cara Terbaru Boleh Rujuk Disini: Spotflux Melepasi laman web yang disekat




    Aku dah lama cari benda nih,tpi 2 hari lpas baru aku jumpa.
    skarang aku nk ajar korang macm mana nk buka laman web yg disekat.


    Tutorial Cara Menggunakan Ultrasurf ini dibuat buat khas untuk mereka yang masih tak tahu bagaimana cara terbaik untuk menggunakannya..setakat ini (20/05/11), versi terbaru ialah Ultrasurf 10.10 @ U1010..jadi tutorial ini  ditulis menggunakan Ultrasurf versi ini..kaedah atau cara menggunakan Ultrasurfperlu dipelajari oleh semua orang yang mahukan keselamatan daripada ancaman para penggodam ketika melayari internet..setelah beberapa siri dalam blog ini yang membincangkan mengenai Ultrasurf, akhirnya ia buatkan satu tutorial khas untuk anda semua..(serius khas untuk mereka yang di tempat kerjanya, atau di tempat belajarnya sudah block laman-laman web tertentu..hahaha..serius tu!)


    Nampak tak tu? klik 2 kali (double click) pada icon Ultrasurf tu..Hac ada buat koleksi tau dari versi 10.05 sampai la versi terkini..


    Waktu ni kena sabar..Ultrasurf belum disambungkan dengan server..
    Ok..berhasil! waktu ni Ultrasurf dah berjaya disambungkan ke server dan segala sekatan websense sudah boleh kita bypass..
    Klik pada Option (dalam kotak tu)
    Ikut semua setting seperti diatas (setting ini untuk mereka yang menggunakan Firefox)
    Kemudian klik pada Proxy Settings.. 

    Boleh pilih 'Directly use Ultrasurf'...atau...






    Boleh letak setting seperti diatas..boleh juga letak nombor 9666 (gantikan) pada tempat ia diletakkan nombor 8580 tu..ada juga yang bertanya, betul ke setting tu Mr.Hac? macam salah je..ya...jawapannya, memang salah pun..tapi kalau hendak diikutkan, setakat yang Hac guna sehingga hari ini, tiada masalah yang berbangkit berkenaan isu setting ini (dari forum sehingga ke laman blog, semuanya mengatakan benda yang sama)..kalau ada masalah, pasti tiada orang yang akan menggunakan setting seperti ini..
    Kalau nak diikutkan juga, pada kotak Proxy Host dan Proxy Port, sepatutnya kita meletakkan nilai proxy dan port-nya..tetapi sukar untuk mencari proxy yang benar-benar 'fresh' dan masih berfungsi walaupun kita menggunakan perisian Proxy Finder ataupun kita mencarinya secara manual di Alive Proxy..jadi? jadi gunakan sahaja setting seperti diatas..

    Apa kegunaannya setting itu? gunakan sekiranya Ultrasurf sudah tidak berfungsi lagi seperti biasa..mungkin port 9666 sudah disekat oleh jabatan tempat anda bekerja..oleh itu gunakanlah segala setting yang ada dengan sebaik-baiknya..



    Muat turun dan install di sini ---> WJBUTTON


    Ekstrak fail yang telah anda muat turun dan bukan ia menggunakan Firefox..install seperti biasa..setelah install, anda akan nampak button ini berada dibawah sekali..(sila enable terlebih dahulu add-on toolbar) 



    Ikut setting seperti dalam gambar diatas..
    Anda akan dapat lihat button Ultrasurf berada pada bahagian bawah Firefox (pada add-on toolbar)



    Nak download Ultrasurf? klik button download dibawah:

    http://www.mediafire.com/download.php?o20ic1cwn3ork7x
    kalau cara yang kat atas nih tak jadi,guna cara yang nih pulak UltraVpn

    credit to:Mr.Hac



    Sunday, June 12, 2011

    0

    Describe How Do you Feel When You're Using English

  • Sunday, June 12, 2011
  • Rahman Hatim
  • I feel shy when using English, because I can not understand all the English,I feel really embarrassed when confronted with strangers, because I can not speak in English So, when meeting with strangers, I will keep myself from strangers.Feel palpitations, fear enveloped me if you want to use the English language,also felt proud of myself because when I speak in English, foreigners will understand what I said
    0

    Describe How You Feel During The Interview

  • Rahman Hatim
  • I feel when being interviewed, I feel really fear and nervous
    if the question asked to me so, I am so difficult to answer because I thought the information about when to answer the question asked about.
    The question caused me to feel desperate, when the interview I was not confident and shy, if included, I think want to run away from being interviewed,interview may cause me to be rumbling.

    Sunday, June 5, 2011

    0

    Ways That Are Suitable For You To Learn/Improve English

  • Sunday, June 5, 2011
  • Rahman Hatim
  •         Way that could be a bridge so that we can communicate in English: the people in the travel, business, education, hobby, their friends or family and I want you all to know how to learn / improve English

    Taking a short course, a number of language courses are now available everywhere, at a local university or college. Internet as well as many who provide services of foreign language courses. Please type in keywords such as: learning Bahasa, or learning English online, English courses.. Well, take an English course is to start your business.Games that use the English language, if you are brave gamers, in this context, games like DotA or Pro Evolution Soccer may not be much help in improving your English language mastery. Find the game that many use English as a language rather than the characteristics of the game itself. With this, it will be always membelek dictionary for words that you know the intent is less understood.

    Make exercise in front of a mirror, if you are embarrassed to use the English language in front of the crowded, you can use to describe the reflection mirror as you're communicating with others. By using the mirror as a reflection of someone else, you can eliminate the jarring feeling you, so build your confidence in speaking English.However, do not rely on mirrors to build self confidence. Confidence rather than the result of this exercise is only useful to you first communicate with others and he can not help forever. You should also occasionally dealing with people actually are allowed to communicate in this language.

    Saturday, June 4, 2011

    0

    The Greater Moment In My Life

  • Saturday, June 4, 2011
  • Rahman Hatim
  • The greater moment of my life has raced bicycles with my friends, when I was 10 years old, I had dropped by 9 times and my feet were bleeding. 
    In the evening I would go out with friends and find the right path and will be  
    the area where we all strive for, if we are out racing, the time is at 7:00 pm i would come home and my mother would be waiting for me in the living room, my mother asked me,  
    you go where and I tell me to go play ball in the desert,i lied 2,3 times my mom, my mom finally found out that I was not going out the evening playing football,  
    but I left the evening to race with my friends,
    therefore, I was whipped and throw my bike in the place of exile and my mother asked me to promise not to do the act, if made ​​again, my mom will not let me out again.that's a big moment in my life....

    Thursday, June 2, 2011

    0

    Why You Think You Need English

  • Thursday, June 2, 2011
  • Rahman Hatim
  • I think I need English for my mother an English teacher, so I wanted to follow his footsteps.
    English helps me to communicate with strangers or people  
    I do not know when you are overseas.
    I want to use English as a second or third language other than that I want to learn the work, 
    the English literature in greater depth,career now use more English, so I want to really need english 
    Free Auto Malaysia Backlinks My Ping in TotalPing.com